Shop online aan de hand van deze tips

Wat gebeurt er hier?

Eenmaal verkocht, wordt de digitale kleding van het bedrijf toegepast op door gebruikers ingezonden foto’s, die vervolgens worden bewerkt met de nieuwe kleding.

Hier is hoe het werkt, volgens de website van het bedrijf:

Dan wordt het op de een of andere manier nog vreemder

Het bedrijf – dat trouwens een echt kledingbedrijf is gevestigd in Scandinavië – positioneert zijn “digitale collectie” als een milieuverantwoord alternatief voor … echte kleding?

Een promovideo op de pagina van de digitale collectie zegt: “Elke seconde verspilt de wereld een vuilniswagen vol kleren.” Vervolgens staat er: “Dit is de digitale kledingcollectie, zonder impact op het milieu.”

Online winkelen op 10beste.com

Carlings lijkt zijn digitale collectie althans gedeeltelijk te hebben gelanceerd als een PR-stunt om de focus van het bedrijf op duurzaamheid te benadrukken. 10beste kopen.

Maar ook andere bedrijven verkopen digitale kleding

Een andere startup genaamd The Fabricant heeft in samenwerking met de denimgigant Soorty een ‘digitale denim’-lijn gecreëerd.

Zowel Carlings als The Fabricant zijn ook partnerships aangegaan met fysieke retailers. Carlings en The Fabricant namen allebei deel aan een Londens pop-upevenement genaamd Hot Second, waarmee klanten kleding konden ‘passen’ met behulp van een ‘digitale kleermaker’ en een speciaal ontworpen ‘magische spiegel’. powerbank kopen.

Een paar maanden geleden werd een op blockchain gebaseerde jurk gemaakt door The Fabricant verkocht voor $ 9,5 k.