Wanneer verwijderen Online Daters de app?

Nieuw onderzoek onderzoekt waarom online dating moeilijk te stoppen kan zijn.

Er is veel bekend over de omstandigheden die ertoe leiden dat mensen beginnen met online daten. Sommigen worden geconfronteerd met dunne datingmarkten die het moeilijk maken om mensen te ontmoeten via meer traditionele benaderingen, terwijl anderen misschien het aantal opties in hun datingpool willen uitbreiden. Minder duidelijk is echter waarom ze besluiten te stoppen. Met zoveel potentiële partners om uit te kiezen, hoe nemen mensen beslissingen over wanneer ze moeten stoppen met online daten en zich verbinden aan slechts één persoon? ondeugend daten reviews zijn positief.

 

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een onderzoek uitgevoerd om de mechanismen van betrokkenheid bij online daten en de beslissing om een ​​account te beëindigen beter te begrijpen. We ontdekten dat intensievere online datinggebruikers commitment wilden, maar aarzelden om te overwegen de service stop te zetten. Online datingservices kunnen bijdragen aan deze wens om actief te blijven via e-mails en pushmeldingen die zijn ontworpen om gebruikers vast te houden en mensen aan te moedigen terug te keren naar het platform.

 

We merkten ook op dat het effect van intensief online datinggebruik op de intentie om een ​​account te beëindigen kan worden verklaard door investeringen. Het zal voor velen geen verrassing zijn dat online dating hard werken kan zijn. Mensen investeren vaak een aanzienlijke hoeveelheid tijd, moeite en zelfs geld in het proces, alleen om te ontdekken dat veel van hun relaties het nooit van het platform halen. Dit suggereert dat er een verzonken kosteneffect kan zijn waardoor mensen online blijven daten nadat ze een geschikte match hebben geïdentificeerd.

 

Zelfs als mensen van plan zijn om hun online datinggebruik uiteindelijk te beëindigen, is het ook de vraag wanneer. Dit bracht ons ertoe om te vragen naar het punt in de relatie wanneer mensen van plan waren hun online datingaccount (s) te verwijderen. Een ding dat opviel was het gebrek aan consensus in hun antwoorden, waarbij sommigen aangaf dat ze hun account meteen of na slechts een paar datums zouden verwijderen, terwijl anderen wilden wachten tot ze zekerder waren van hun partner en de toekomst van de relatie. Gebruikers van online dating zeiden bijvoorbeeld dat ze zouden stoppen:

 

https://www.youtube.com/embed/qyUdmf1YW4o

 

“Als ik me realiseer dat ik niet naar iemand anders hoef te zoeken.”

‘Eens het officieel is. De relatie is gedefinieerd en er zijn titels gegeven. ”

‘Als hij me vraagt ​​om het te verwijderen.’

Er waren ook mensen die meldden dat ze tot veel later in de relatie zouden wachten of die oplossingen voor verwijdering noemden, zoals het verbergen van hun profiel of het tijdelijk opschorten van hun account: adultmatch datingsite review is goed.

 

‘Als de relatie zover ging als betrokkenheid, zou ik mijn account volledig verwijderen.’

‘Ik zou de app meteen van mijn telefoon verwijderen. Het is duidelijk dat ik het opnieuw zou kunnen downloaden als het op enig moment naar het zuiden ging. ‘

Op basis van deze reacties vermoeden we dat sommige online daters het proces van het beëindigen van een account moeilijk kunnen vinden, vooral als beide partners verschillende verwachtingen hebben voor wanneer het tijd is om te stoppen met zoeken en zich vast te leggen op de huidige relatie.